2011. június 7., kedd

Mazsolás kalács

 
Hozzávalók
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
0,5 dl tej
fél pohár tejföl
1 egész tojás
2 dkg vaj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál cukor
1 teáskanál ecet
2,5 dkg élesztő
1 marék mazsola
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben. A mazsola kivételével minden hozzávalót bepakoltam a kenyérsütőgépbe és elindítottam a dagasztás programot, nekem 30 perc plusz 1 óra kelesztés. A mazsolát akkor tettem az üstbe, amikor csipogott a gép dagasztás közben.
Miután megkelt, átgyúrtam és egy kenyérsütő formába tettem. Langyos sütőben még egyszer 35-40 percet kelesztettem, majd  170 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése