Kaptam Barbitól másfél deci cukrozott tejszínt (vagyis a dobozon nem találtam meg magyarul, de valami ilyesmit mondott Barbi :).
Kitaláltam, hogy panna cotta lesz belőle, amit eddig mindig mézzel készítettem, de a cukrozott tejszínt nem akartam édesíteni.
A fagyasztóban lévő ribizlit először morzsás sütihez terveztem, de mégis a ribizli zselé mellett döntöttem. Olyan gyorsan elfogyott, hogy végül nem derült ki, hogy elegendő-e a zselatin a zseléhez, de így is finom volt.
A fagyasztóban lévő ribizlit először morzsás sütihez terveztem, de mégis a ribizli zselé mellett döntöttem. Olyan gyorsan elfogyott, hogy végül nem derült ki, hogy elegendő-e a zselatin a zseléhez, de így is finom volt.
Panna cotta hozzávalói
1,5 dl cukrozott tejszín vagy sima tejszín és 1,5 ek méz.
1 dl tej
3 mokkáskanál étkezési zselatin
1 dl tej
3 mokkáskanál étkezési zselatin
A tejet és a zselatint folyamatos kevergetés mellett, olvadásig felmelegítettem. (Nem kell forralni! )Hagytam pár percet hűlni, majd hozzáadtam a tejszínt. Pohárba tettem és hűtőbe tettem 1,5 órára utána tettem rá a ribizli zselét.
Ribizli zseléhez
egy doboz ribizli (250g-os margarinos doboz) 2 ek gyümölcscukor1 mk fahéj1 tk zselatinkb. 1 dl víz
A hozzávalókat összeforraltam, majd hagytam hűlni. 1,5 óra elteltével a panna cotta tetejére kanalaztam és tálalásig visszatettem a hűtőbe.
Ez a mennyiség 4 pohárhoz elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése