Muffintészta (12 db-hoz):
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze cukor
- 1/2 csésze puha vaj
- 1/4 csésze joghurt
- 1 csésze liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- vanília aroma
- csipet só
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 1 tk citromlé
Eperhab:
- 1 dl Hulala
- 2 ek eperlekvár
- eperpüré friss eperből
+ friss eper a cupcakek közepébe és a díszítéshez
A tojást a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vajat, joghurtot és vanília aromát. Ezután következik a többi alapanyag, legvégén a citromhéj és citromlé.
A sütőformát kibéleljük papírral (én ezúttal zöld színűt használtam) és 2/3-ig kanalazzuk a masszával. Előmelegített sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütjük.
A tejszínt felverjük, utána belekeverjük a lekvárt és az eperpürét is.
A muffinokat kivájjuk, közepébe eperkockákat rakunk. Az eperhabot habzsákba töltjük és a tortácskák tetejére nyomjuk. Friss eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése