2011. június 29., szerda

Eperhabos cupcake

Már régóta szerettem volna családomnak cupcaket készíteni és Apukám születésnapja remek alkalomnak bizonyult erre.


Muffintészta (12 db-hoz):
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze puha vaj
  • 1/4 csésze joghurt
  • 1 csésze liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • vanília aroma
  • csipet só
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 tk citromlé
Eperhab:
  • 1 dl Hulala
  • 2 ek eperlekvár
  • eperpüré friss eperből
+ friss eper a cupcakek közepébe és a díszítéshez
A tojást a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vajat, joghurtot és vanília aromát. Ezután következik a többi alapanyag, legvégén a citromhéj és citromlé.
A sütőformát kibéleljük papírral (én ezúttal zöld színűt használtam) és 2/3-ig kanalazzuk a masszával. Előmelegített sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütjük.
A tejszínt felverjük, utána belekeverjük a lekvárt és az eperpürét is.
A muffinokat kivájjuk, közepébe eperkockákat rakunk. Az eperhabot habzsákba töltjük és a tortácskák tetejére nyomjuk. Friss eperrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése