2011. június 28., kedd

Rizottó

Még sosem ettem korábban rizottót, ezért azt sem tudom, hogy nevezhetem - e rizottónak a mai ebédet.
 

Hozzávalók:
1/2 liter alaplé
1 db vöröshagyma
300 g darált hús
1 kk házi házifokhagymakrém
2 db sárgarépa
250 g rizs
vaj, só, bors


A vajat felmelegítettem, beleszórtam a vöröshagymát és a répát. A zöldségeket megpároltam, majd hozzáadtam a rizst, folyamatosan kevertem, amíg a rizsszemek már majdnem átlátszóvá váltak, ezután a serpenyőbe öntöttem a darált húst is. 
Miután a hús kifehéredett a meleg alapléből decinként öntöttem a rizsre, folyamatos kevergetés mellett, amíg magába szívta a levet.
Nálam az alaplé és a fokhagymakrém miatt elég sós volt, frissen őrölt borssal szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése