2011. július 8., péntek

Ribizlis málnaleves

Az eper már nincs a kertben, most málnát és ribizlit kaptam anyutól. A ribizli nagy része - miután leszemeztem -  a fagyasztóba került. Egy kicsi nem fért el a dobozban, azt beledobtam a levesbe.



Hozzávalók
5 marék málna
1 marék ribizli
1 tk. fahéj
2 ek. rum
fél csomag vaníliás pudingpor 
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
A gyümölcsöket annyi vízzel, ami ellepi elkezdtem főzni, hozzáadtam a cukrot, vaníliás cukrot, a fahéjat és a rumot. Közben a pudingport simára kevertem a tejjel. 
Miután felforrt a a gyümölcsös, fűszeres víz kanalanként hozzáadtam a vanília pudingos tejet. Újra összeforraltam és kész.
Hidegen a legjobb, mandulaforgáccsal tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése