2011. május 11., szerda

Spárgakrémleves


Ma délelőtt a piacon nagyon szép spárgát találtam, ezelőtt még sosem készítettem belőle semmit a konyhában.
A legegyszerűbb elkészítési módnak a krémleves tűnt.



Hozzávalók
egy csomag ( 1/2kg) fehér spárga
2 dl főzőtejszín
leveskocka, só, bors, cukor

A megtisztított spárgát kb. 3 cm-es darabokra vágtam. Annyi vízzel, ami ellepi, feltettem főni, közben hozzáadtam 1 teáskanál sót, egy csipet cukrot és a leveskockát. Amikor megpuhult a spárga összeturmixoltam és beleöntöttem a tejszínt.
Kóstolás után sóztam, borsoztam, majd a végén átpasszíroztam.

Szalonna csíkokkal tálaltam.

Szerkesztőtársam még nem elégedett az arculattal, emiatt napról napra szépítgetem a blogot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése