2011. május 10., kedd

Édes reggeli

 

















 
8 db zsemléhez
  • 100 g finomliszt, 50 g rétesliszt, 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 7,5 g friss élesztő
  • 125 ml langyos tej
  • 40 g vaj
  • 40 g cukor
  • 1 kk. kardamon
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 csipet só


A kenyérsütő üstjébe rakok minden hozzávalót. Mivel friss élesztővel dolgozok, a langyos tejben felfuttatom, majd a liszt közepében lévő mélyedésbe öntöm. A kenyérsütőben hagyom duplájára kelni a tésztát, utána lisztezett deszkára borítom,  átgyúrom, majd 8 kis gombócra osztom.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakom és kb. 40 perc alatt 50 fokos sütőben duplájára kelesztem a kis zsemléket. 175°C fokos sütőben hőlégkeverésnél kb. 10-12 perc alatt készre sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése